Wandelen in d'Ardennen

Wandelen in de Ardennen is de perfecte activiteit voor jong én oud. Door de diverse wandelroutes in de Ardennen is er veel afwisseling. Tijdens het wandelen in de Ardennen kun je genieten van de prachtige uitzichten die het landschap te bieden heeft. In d’Ardennen is dé perfecte plek om na een heerlijke wandeling te overnachten in een luxe vakantiehuis. Hier staat rust en natuur centraal!

Start wandeling Ardennen

De meeste van onze vakantiehuizen zijn gelegen op of vlakbij een uitgestrekte heuvelrug (Avenue Du Grand Nichet) die als het ware een natuurlijke grens vormt tussen België en Frankrijk. In deze bossen bevindt zich het natuurreservaat van de grotten van Nichet, waar heel wat wandelingen starten. In d’Ardennen is hét perfecte startpunt om te wandelen in de Ardennen.

Favoriete wandelroute in de Ardennen

De ‘Fit-o-meter’ van Nichet is onze favoriete wandeling en vormt een lus doorheen het natuurreservaat. Langs het pad bevinden zich namelijk verschillende leuke sportattributen waar zowel jong als oud zich op kan uitleven. Idealiter start deze wandeling vanaf de grotten van Nichet, maar de lus is ook via verschillende toegangspaden bereikbaar. De twee gemakkelijkste toegangen zijn op wandelafstand en bevinden zich op het einde van Avenue de La Foret links omhoog en via het pad tegenover de scheiding van nr. 95 en 97 in Avenue du Grand Nichet. Met deze wandeling ben je 1 à 2 uur zoet. Deze route is ook leuk om te bewandelen samen met je hond! De wandelroutes in de Ardennen bieden veel afwisseling, waardoor er altijd een passende route naar wens is te vinden.

Wandelen

Wandelroutes Ardennen

Voor de echte wandelaars die van uitdaging houden is de tocht van 18km vanuit Celles een absolute aanrader. Deze onvergetelijke wandeling begint in het centrum van het wondermooie Celles en brengt je doorheen Furfooz en langs de oevers van de Lesse.

Aangezien er veel verschillende leuke wandelingen te beleven zijn in de buurt, voorzien wij wandelkaarten in de vakantiehuizen. Zo kun je in alle rust de verschillende wandelroutes in de Ardennen bekijken. Je kan deze kaarten digitaal in hoge resolutie bekijken of downloaden via de onderstaande knop ‘Bekijk wandelkaarten’.

Enkele leuke wandelroutes in de Ardennen:

  • Wandelkaart van Beauraing:
    • Felenne (start voetbalplein): volg nummers 6, 7 en 8
  • Wandelkaart van Houyet:
    • Promenade de la Collyre; wandeling langs de Lesse vanuit Gendron Gare en terug
  • Wandelkaart van Gedinne:
    • Vencimont – Croix Scaille

Wandelen bij in d'Ardennen

Bij In d’Ardennen kun je genieten van de rust, natuur en charme die de prachtige Ardennenstreek te bieden heeft. Onze luxe vakantiehuizen in de Ardennen beschikken over alle benodigde voorzieningen voor een ontspannen verblijf. In d’Ardennen is uitermate geschikt om te verblijven met ieder soort gezelschap, van grote tot kleine groepen. Kom genieten van de natuur en ontdek de meest prachtige wandelroutes in de Ardennen. Naast het wandelen is er ook genoeg ander avontuur in de Ardennen te beleven. Ben jij geïnteresseerd in een heerlijk verblijf bij In d’Ardennen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We verwelkomen je graag in een van onze vakantiehuizen!