Gastronomie & brouwerijen

Brouwerij Caracole

Gelegen in Falmignoul (Dinant) ligt de pittoreske Brouwerij Caracole, de enige plaats in Europa waar bier nog op ambachtelijke wijze gebrouwen wordt. Zoals brouwers dat ook al in de 18e eeuw deden, worden koperen ketels met hout gestookt om vier unieke huisbieren te produceren: Troublette, Saxo, Caracole en Nostradamus.

Rondleidingen zijn er mogelijk in het weekend tussen 14u en 19u en zijn beschikbaar in het Nederlands. In de grote stenen kamer kan je steeds terecht voor een proeverij. Smaakt heerlijk met een stukje kaas of salami!

Meer info nodig? Neem met ons contact op.

Brasserie Caracole
MAREDSOUS

Abdij van Maredsous

De Abdij van Maredsous is ongetwijfeld één van de mooiste abdijen van België. Deze neogotische parel werd in 1872 door Benedictijnen gebouwd en is tot op heden een trekpleister voor zowel toeristen als bewoners uit de regio. Geef je over aan de rust van de vallei van Molignée en trakteer jezelf op een klassieker uit de Belgische Ardennen: ambachtelijk gebakken brood en Maredsouskaas. Rondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands en nemen je mee door de abdij, de monnikentuin, de keramiekateliers en het “Kleine Kaasmuseum” waar de verrukkelijke Maredsouskaas gerijpt wordt.

Promo: extra korting via ‘In d’Ardennen’

Brouwerij Invictus

‘La Brasserie Artisanale Invictus’ te Louette-Saint-Pierre is een begrip in de streek. Je waant je op de set van een Western, maar op deze plaats wordt wel degelijk één van de lekkerste plaatselijke bieren gebrouwen. Een bezoek aan dit ‘brouwhuis’ met proeverij is dan ook vanzelfsprekend.
Rondleidingen zijn op voorhand te reserveren via de Facebook-pagina of de website van de brasserie.

Hou onderweg ook even halt bij de Molen van Vencimont. In deze prachtige gerenoveerde molen worden nog dagelijks granen gemalen voor het overheerlijke brood dat je alleen daar kan kopen.

Wandelpad
Pont des Anges - Le Pelerin

Brasserie Le Pèlerin - Restaurant Pont Des Anges

Dankzij de vele lokale voedingswinkels, markten en ambachtelijke bakkers in de nabije omgeving kun je in de chalet jouw kookkunsten met vrienden en familie delen. Toch niet zo’n keukenprins(es)? Dan is een restaurantuitstap in het centrum van Beauraing een heerlijk alternatief. Op een steenworp van het centrum bevindt zich Brasserie Le Pèlerin, de absolute favoriet van Kris.

Brasserie Le Pèlerin serveert Franse keuken met Ardeense streekproducten en is 7 dagen op 7 geopend. De vestiging telt 3 zalen en is dus een perfecte uitstap voor een romantisch onderonsje of samen met een grotere groep. Leuk weetje: Le Pèlerin deelt haar keuken met het restaurant Le Pont Des Anges, een echte aanrader voor wie dat tikkeltje meer zoekt.

Promo: een gratis welkomstdrankje bij reservaties via ‘In d’Ardennen’

Check de website of contacteer ons om een tafel te reserveren.

Nog enkele lokale tips

ABCD (Beauraing): een iets duurder restaurant dat weliswaar gerechten van topkwaliteit serveert in het centrum van Beauraing

La Libellule (Sevry): gelegen aan de rand van Beauraing, langs enkele meren en te midden van 8 hectare bossen

La halte des saveurs (Dion): op wandelafstand van onze chalets voor een heerlijke fondue en een glas Beaurinoise (op voorhand te reserveren)

Dolce Vita & L’Intermezzo (Beauraing): enkele lokale pizzeria’s met een uitstekende reputatie die aan huis leveren.

Yachtclub d’Anseremme (Anseremme): een leuk adresje voor een zomers hapje en dankje langs de oevers van de Maas

Auberge de la Lesse (Celles): een zeer authentiek restaurant met in het jachtseizoen heerlijke wildgerechten bij het haardvuur

Weekend ardennen