Mountainbiken in d'Ardennen

Een bezoek aan de Ardennen is niet helemaal compleet zonder één van de mooie mountainbikeroutes in de Ardennen te verkennen. De vele bossen, veldwegen en downhills in de streek zijn namelijk het perfecte speelterrein voor zowel simpele genieters, als echte adrenalinejunkies. Mountainbiken in de Ardennen is geschikt voor jong en oud!

Ideale start voor mountainbiken in de Ardennen

Aangezien onze vakantiehuizen zich op een heuvelrug bevinden, start je onmiddellijk op één van de hogere punten in de buurt. Vliegensvlug bergaf door het bos of het minder steile padje naar beneden; aan jou de keuze! Mountainbiken in de Ardennen is geschikt voor zowel amateurs als professionals.

Via het natuurreservaat van de Grotten van Nichet rij je onmiddellijk de grens over tot in Fromelennes, een typisch Franse dorpje in Ardeense stijl. Verderop, richting Givet en Chooz, bevindt zich het nationaal natuurreservaat van ‘la pointe de Givet’. Rij verder langs de Maas, geniet van het uitzicht over het machtige fort van Charlemont en leef je uit in de Franse bossen.

Ga je de andere kant op, dan kom je uit in het gezellige Dion dat tot de gemeente Beauraing behoort. Hier kun je ook goed wandelen. Rij van hieruit één van de vele veldwegen in richting de kerktoren van Winenne en je bent vertrokken voor een heerlijke mountainbike-tocht doorheen een prachtig stukje Belgische Ardennen. Door het prachtige landschap is mountainbiken in de Ardennen een zeer geliefde activiteit.

Mountainbikes zijn bovendien te huur voor een zeer schappelijke prijs (€10 voor 1/2 dag, €15 voor 1 dag, €25 voor 2 dagen) bij het Office du Tourisme van Beauraing. Ook voor normale E-bikes kun je hier terecht. Reserveer ze op voorhand, want het aantal mountainbikes is beperkt.

Mountainbike
Mountainbike

Mountainbikeroutes in de Ardennen

Wielerliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de ‘RAVeL’ die heel Wallonië doorkruist. De ‘Réseau Autonome des Voies Lentes’ (RAVeL) bestaat uit een netwerk aan groene wegen, aangelegd op jaagpaden en oude spoorlijnen. Hierdoor is een veilig en comfortabel netwerk gecreëerd voor alle leeftijden. Leef je uit op meer dan 45 uitgestippelde routes. Ideaal voor een fietstocht met vrienden of familie.

Enkele aanraders van mountainbikeroutes in de Ardennen:

  • De RAVeL van de Maas, van Hastière naar Andenne
  • De RAVeL van Molignée van Ahnhée tot Ermeton-sur-Biert
  • De RAVeL van Houyet naar Jemelle (lijn 150) – Collyre weg en Koninklijk domein van Ciergnon (vertrek en aankomst aan het treinstation – retour per trein)

Mountainbiken bij In d’Ardennen

Rust en natuur staan centraal bij In d’Ardennen. In onze vakantiehuizen ontbreekt het niet aan luxe. Ze beschikken namelijk over alle benodigde voorzieningen. Voor een ontspannen verblijf ben je bij In d’Ardennen aan het juiste adres. Ben je op zoek naar mountainbikeroutes in de Ardennen? Door onze jarenlange ervaring binnen het gebied kunnen wij je diverse mountainbikeroutes in de Ardennen aanraden. Ben jij toe aan een ontspannen verblijf in de prachtige Ardennenstreek? Neem dan gerust contact met ons op. We zien je graag bij In d’Ardennen!

Beauraing

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/Beauring.gpx”]

Han-sur-Lesse

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/Han sur Lesse.gpx”]

Givet

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/Givet.gpx”]

Chevetogne

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/Chevetogne.gpx”]

Rochefort

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/Rochefort.gpx”]

Langs de Lesse

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/Langs de Lesse.gpx”]