Avontuur in de Ardennen

Ben jij op zoek naar avontuur in de Ardennen? Wij geven je graag enkele tips voor een dagje avontuur en plezier in de Ardennen, geschikt voor iedereen!

Agimont Adventure

Het avonturenpark van Agimont Adventure, gelegen in 100 hectare bos aan het middeleeuwse kasteel van Agimont, biedt diverse activiteiten. Als jij avontuur in de Ardennen wilt beleven, zit je hier zeker goed. Het is dankzij maar liefst 16 verschillende speelvelden dé plek bij uitstek voor paintball, en zo dus ook de grootste outdoor paintballsite van de Benelux. Daarnaast kan je er onder andere ook terecht voor airsoft, lasertag, alsook een indrukwekkend touwenparcours met meer dan 100 bruggen en een tarzan swing. Voor alle activiteiten staat een enthousiast team van Nederlandstalige instructeurs ter beschikking. En voor de allerkleinsten is er ook een kleine maar fijne kinderboerderij.

Promo: 50 gratis paintballballetjes bij boekingen via ‘In d’Ardennen’

Op voorhand te boeken.

Agimont Adventure
Terraltitude

Terraltitude (Fumay - FR)

Voor een extra portie adrenaline en avontuur in de Ardennen is er net over de Franse grens het avonturenpark Terraltitude in Fumay. Ook hier kan je paintballen en een touwenparcours hoog in de bomen afleggen, maar bij Terraltitude gaan ze nog een stapje verder. Hun ‘Fantasticable’ deathride lanceert je vanaf een hoogte van 110 meter voor een afdaling van 1 kilometer over de Maas, waarbij je snelheden tot boven 100km/uur haalt. Hun ‘Catapulte’ katapulteert je letterlijk tot wel 18 meter hoog op amper 2 seconden. En wie op zijn honger blijft, kan er ook bungeejumpen.

Voor meer info of hulp om te boeken, neem contact met ons op.

Kajakken - Afvaart van de Lesse

Voor het ideale sport- en ontspanningsmoment ga je tot Anseremme en koop je er tickets voor de afvaart van de Lesse met de kajak. De Lesse is één van de bekendste rivieren in de streek en slingert langs imposante rotsen en middeleeuwse kastelen. Voor een hapje en een drankje kunnen jullie terecht in de gezellige tavernes langs de oevers of picknicken op één van de vele stenen strandjes die jullie onderweg tegenkomen. Zowel een korte afvaart van 12 kilometer (+-2.30uur) als een lange afvaart van 24 kilometer (+-5uur) behoren tot de mogelijkheden. Hoe dan ook is waterplezier en avontuur in de Ardennen verzekerd!

Op voorhand te boeken.

kajak op de Lesse
Rock climbing

Muur/rotsklimmen

Wie nog meer uitdaging zoekt, kan er in de buurt ook muur- en rotsklimmen. In de Belgische Ardennen kan je de rotsen van Freÿr beklimmen, en net over de grens met Frankrijk kan je bij Altitudesport in Doische de metershoge klimmuur trotseren. In de Ardennen is avontuur gegarandeerd!

Zwemmen en waterpret

Op 20 minuten rijden van Beauraing vind je het Provinciaal domein van Chevetogne, een echte aanrader bij mooi weer dankzij zijn prachtige vijvers en olympisch openluchtzwembad. Voor de niet-zwemmers zijn er pedalo’s ter beschikking en een prachtige wandelroute doorheen het domein.

Net over de grens met Frankrijk bevindt zich het Aqualudique Rivea Center. Dit is een enorm complex met verschillende zwembaden, springplanken op verschillende hoogtes en een zwembad van 10m diep waar duikinitiaties en lessen plaatsvinden. Voorzie een zwemslip, badpak of bikini (zwemshorts zijn niet toegestaan). Naast waterpret kunnen jullie hier ook een gezellig avondje bowlen.

Luxe vakantiehuis chalets in de ardennen
Langlaufen

Skiën en langlaufen

In de winter (en bij sneeuw) is er ook een mogelijkheid tot langlaufen (cross-country skiën). Gelegen op 503m hoogte bevindt zich de Millenniumtoren van Croix-Scaille, waar verschillende langlaufpistes en wandelroutes starten. De vier langlaufpistes van La Croix-Scaille zijn tussen 2,5 km en 12 km lang en je langlaufmateriaal kan je huren aan de voet van de toren. Maak het wandelen in de Ardennen zo avontuurlijk als je wilt!

Natuurpark Furfooz

Het natuurreservaat Furfooz bevindt zich in de Lessevalei, vlakbij Dinant en is dankzij haar domein van 50 hectare bijzonder geschikt voor wandelingen doorheen verschillende soorten landschappen (bossen, grasland, rotsen, oevers van de Lesse). Er is een uitgestippelde wandeling voorzien van 4 kilometer, geschikt voor jong, oud én honden, die de geologische, archeologische en natuurlijke rijkdommen van het park weergeeft. Voor heerlijke streekbieren en huisgemaakte gerechten kunnen jullie terecht in de cafetaria ‘Flobette’ aan de oevers van de Lesse.

Parc Furfooz

De Ardennen is dé plek waar avontuur met plezier wordt gecombineerd. Heb jij interesse om in één van onze luxe vakantiehuizen in de Ardennen te verblijven? Neem dan gerust contact met ons op!