Steden in de buurt

Beauraing

Het door heuvels omringde Beauraing is een kleine stad op een steenworp van de Franse grens en staat ook wel bekend als bedevaartsoord. Nadat in 1932 in een grot Mariaverschijningen zouden hebben plaatsgevonden, werd het een van de drukstbezochte plaatsen in de Belgische Ardennen door pelgrims uit de hele wereld.

Beauraing is ook vooral geliefd om haar landelijke sferen en Franse karaktertrekjes. Door de binnenstad stromen kleine riviertjes en is het gezellig vertoeven in een van de restaurants en cafés. In de buurt zijn een hoop leuke attracties en mooie steden, wat Beauraing de perfecte uitvalsbasis maakt voor een vakantie in de Ardennen.

Nieuw in 2020: ‘Escape in the city’ – een ontdekkingstocht van 3u waarbij je alles te weten komt over Beauraing. Vertrek en aankomst aan de toeristische dienst.

weekendje weg ardennen
Steden in de Ardennen

Givet

Net over de grens met Frankrijk ligt het pittoreske Givet, gelegen aan beide oevers van de Maas. De prachtige stadsgevels, iconische Overwinningstoren, heilige Hilariuskerk en indrukwekkende burcht van Charlemont zijn slechts enkele bezienswaardigheden die Givet te bieden heeft. Wandel ook zeker over de Maasbrug en geniet van het uitzicht.

Dinant

Er zijn weinig plaatsen in de Belgische Ardennen met zo’n karakteristiek uiterlijk als Dinant. De skyline op zich is verbluffend: prachtige herenhuizen, een hoge peervormige kerktoren, imposante rotswanden en helemaal vanboven de Citadel. Deze citadel is zowel letterlijk als figuurlijk het hoogtepunt van de stad en biedt jou een adembenemend uitzicht over land en water. Vanaf de Maaskade kan je met de kabelbaan naar boven, maar echte avonturiers verkiezen zonder twijfel de 408 oude trappen naar de top.

Gelegen tussen de klif en de Maas staat Dinant ook bekend als de geboortestad van Adolphe Sax, uitvinder van de saxofoon. Dat Dinant trots is op zijn wereldberoemde icoon, wordt al snel duidelijk uit het feit dat je monsieur Sax overal in de stad tegenkomt. Zo werd een plein en straat naar hem vernoemd, is Het Huis van Mijnheer Sax gericht op zijn nalatenschap en staan er op de brug over de Maas aan beide zijdes reusachtige saxofoons in verschillende kleuren.

Dit postkaartstadje is zonder enige twijfel een must-do tijdens jouw bezoek aan de Ardennen.

Dinant