De Ardennen voor jong en oud

In de Ardennen is genoeg te beleven voor zowel volwassenen als kinderen. Door de diversiteit aan activiteiten is een vakantie of weekendje weg in de Ardennen perfect voor ieder soort gezelschap. Ben jij van plan om binnenkort naar de Ardennen te gaan met kinderen? In dit artikel vertellen we een aantal leuke activiteiten voor jong én oud.

Verken de prachtige omgeving

Een bezoekje aan de Ardennen is niet compleet zonder de prachtige omgeving te verkennen. Wandelen in de Ardennen met kinderen kan namelijk via allerlei verschillende wandelroutes. Zo kunnen de kinderen lekker rondrennen, terwijl jij geniet van de natuur en het mooie uitzicht.

ardennen met kinderen
Terraltitude

Beleef activiteiten

Als je naar de Ardennen gaat met kinderen zijn er genoeg activiteiten te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een potje minigolf spelen in Durbuy. Dit terrein ziet er schitterend uit en is omgeven door mooie natuur. Of wat dacht je van één van de historische kastelen in de Ardennen? Tijdens een kasteelbezoek waan je jezelf even in een sprookjesachtige wereld. De kinderen leren niet alleen een stukje geschiedenis, maar kunnen zich ook voor één dag een prins of prinses voelen. Voor avontuur ben je in de Ardennen ook aan het juiste adres. Er zijn namelijk verschillende avonturenparken, waar zowel jong als oud zich uitstekend kunnen vermaken. Bezoek bijvoorbeeld avonturenpark Agimont Adventure, de grootste outdoor paintballsite van de Benelux. Plezier gegarandeerd!

Oorlogsmonumenten

De Ardennen kent een rijke oorlogsgeschiedenis. Wil jij je kinderen op een leuke en interactieve manier iets bijleren over de oorlogstijd? En vind je het zelf ook interessant om de geschiedenis van de Ardennen in oorlogsjaren te ontdekken? Dan is een bezoekje aan een van de vele musea of oorlogsmonumenten in de Ardennen zeker de moeite waard. Of bezoek een van de indrukwekkende militaire begraafplaatsen in de omgeving. Ook zijn er op verschillende plekken, in La-Roche-en-Ardenne bijvoorbeeld, leger tanks te vinden.

Activiteiten en avontuur in de ardennen
Weekend ardennen

Culinair genieten

In de Ardennen zijn allerlei gezellige restaurantjes te vinden waar je culinair kunt genieten. De restaurants in de Ardennen zijn doorgaans erg kindvriendelijk en in de meeste gevallen is er namelijk een speciale kindermenukaart. Zo kun je samen met het hele gezin één van de dorpjes of steden verkennen en afsluiten met een lekkere maaltijd.

Weekendje weg bij In d’Ardennen

De Ardennen is ook mét kinderen de perfecte locatie voor een vakantie of weekendje weg. Bij In d’Ardennen vind je een uitgebreid aanbod aan luxe vakantiehuizen en chalets. Onze vakantiewoningen zijn geschikt voor ieder soort gezelschap. Ben jij na een dag op pad met de kids toe aan ontspanning? Wij bieden tal van vakantiehuizen met jacuzzi in de Ardennen. Zo kun jij ultiem genieten van de rust en charme die de prachtige omgeving te bieden heeft. Wil jij graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We verwelkomen je graag voor een verblijf bij In d’Ardennen!

Wandelen

De Ardennen is dé plek waar avontuur met plezier wordt gecombineerd. Heb jij interesse om in één van onze luxe vakantiehuizen in de Ardennen te verblijven? Neem dan gerust contact met ons op!

Onze Chalets